Fant 87 tyskerhjelmer

Kunde fant 87 tyske hjelmer fra 2. verdenskrig!

Militaria-interesserte Dag Bjørndahl fra Våler i Solør gjorde nylig sitt livs funn med sin Garrett AT Gold. I skogen ved en tidligere militærleir på Hedmarken fant Dag hele 87 tyske hjelmer fra 2. verdenskrig stablet i ett og samme hull. (ja, det ble til slutt et stort hull...) Funnet kommer etter at Dag tidligere i høst har funnet 8 andre tyske hjelmer, samt mye andre tyske effekter, medaljer osv. i det samme området.

Hjelmene ble sannsynligvis grav ned i mai 1945, av tyske soldater selv, under kontroll av briter. Etter frigjøringen ble flere tusen tyske soldater internert i teltleire i området, i påvente av hjemsendelse til Tyskland senere.

- Jeg fant de 87 hjelmene på et frisøk, uten noen detaljkunnskap som ledet til funnet. Men jeg har hatt kunnskap og informasjon om at det både ble mistet og gravd ned materiell og effekter etter tyskerne i dette området ved krigens slutt, sier Bjørndahl.

- Mange har søkt i dette området før, men etter at jeg begynte å finne en del spennende tysk militaria i området tidligere, så har jeg tilbrakt mye tid på å søke i dette området, sier Bjørndahl, som er blitt meget glad i sin Garrett AT Gold detektor.

- Det er en perfekt detektor for den type søk jeg bedriver. Lett og lite 5 x 8 tommer søkehode som lett kommer inn mellom busker og steiner, og at hele detektoren er vanntett og robust bygget er et stort pluss, avslutter Bjørndahl

Video av funnet
For de som ønsker mer info, video fra funnet, bilder osv., så finnes det en tråd om dette inne på facebook gruppen Metalldetektor i Norge. 

Til forsiden, metallsoker.no